Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z pieczarek Karoliny

Składniki:

  • 50 dag pieczarek
  • 4 łyżki oleju
  • sok z 1 cytryny
  • ¼ l białego wytrawnego wina
  • 1 listek laurowy
  • 1 łyżeczka kolendry
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • sól
  • natka pietruszki

Sposób wykonania:

  1. Oczyszczone pieczarki pokroić w plasterki po czym podsmażyć je na rozgrzanym oleju.
    Następnie dodać listek laurowy oraz kolędre.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem i wlać sok z cytryny.
    Delikatnie wymieszać i trzymać na małym ogniu pod przykryciem około 10 min.
    Po tym czasie zestawić z ognia i wstawić do lodówki na całą noc.
    Przed podaniem posypać natką pietruszki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *