Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z pieczarek i ogórka

Składniki:

  • 300 g małych pieczarek
  • 2 ogórki kiszone
  • 1 pęczek rzodkiewek
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki kwaśnej śmietany
  • sól
  • pieprz
  • cukier
  • ocet
  • ½ pęczka koperku

    Sposób wykonania:

    Pieczarki sparzyć wrzątkiem po czym pokroić na mniejsze kawałki.
    Ogórki pokroić w kostkę a rzodkiewki w plasterki.
    Wszystkie  składniki wymieszać ze sobą.
    Następnie majonezem połączyć ze śmietana i doprawić do smaku solą, pieprze, cukrem oraz octem.
    Sosem polać sałatkę i posypać jeszcze  posiekanym koperkiem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *