Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z jajkiem i rzodkiewką

Składniki:

  • 8 jajek
  • 2 ogórki konserwowe
  • 1 pęczek rzodkiewek
  • 3 łyżki majonezu
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • sól
  • pieprz
  • sok z cytryny
  • pęczek szczypiorku

    Sposób wykonania:

    Jajka ugotować na twardo po czym je obrać i pokroić w kostkę.
    Natomiast rzodkiewki i ogórki pokroić na półpalsterki i dodać do jajka.
    Następnie majonez wymieszać z musztardą i jogurtem, doprawić do smaku solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny.
    Sosem polać sałatkę i delikatnie wymieszać.
    Na sam koniec posypać posiekanym szczypiorkiem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *