Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z papryki, rzodkiewek i ogórka

Składniki:

  • 2 główki sałaty strzępiastej
  • 2 pęczki rzodkiewek
  • ogórek
  • pomarańczowa papryka
  • 2 cebule
  • 6 łyżek oliwy z oliwek
  • 3 łyżki octu winnego
  • sól
  • pieprz
  • cukier
  • łyżeczka musztardy

Sposób wykonania:

  1. Salatę porwać na mniejsze kawałki, rzodkiewki i ogórki pokroić w plasterki, paprykę w kostkę a cebulę posiekać.
    Wszystkie składniki dokładnie wymieszać ze sobą.
    Następnie oliwę wymieszać z octem oraz musztardą.
    Doprawić do smaku sola, pieprzem oraz cukrem i polać sałatkę.
    Całość jeszcze raz wymieszać.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *