Składniki:
- 25 dag paluszków krabowych
- 4 plastry melona
- 2 dymki
- 2 ząbki czosnku
- 2 plasterki limonki
- 50 ml soku z limonki
- 2 łyżki posiekanej mięty
- 2 łyżki posiekanej kolendry
- 1 łyżeczka startego imbiru
- kilka plasterków marynowanego imbiru
- 1 łyżka wiórków kokosowych
- 4 łyżeczki oliwy
Sposób wykonania:
- Dymkę posiekać i dodać rozgnieciony czosnek, oliwę, starty imbir oraz sok z limonki.
Całość dokładnie wymieszać.
Następnie melon pokroić w grubą zapałkę, paluszki karbowe w plastry a marynowany imbir w małe paseczki.
Połączyć wszystkie składniki i polać sosem, lekko przemieszać.
Przed podaniem udekorować miętą, kolendrą, plasterkami limonki oraz wiórkami kokosowymi.Przepis został nadesłany na "Konkurs z Kolażem" przez Katarzyna S