Składniki:
- 1 opakowanie mrożonych paluszków karbowych
- 3 jajka
- 2 awokado
- 1 pęczek koperku
- sok z ½ cytryny
- ½ szkl. majonezu
- sól
- biały pieprz
Sposób wykonania:
- Paluszki lekko rozmrozić po czym pokroić je na mniejsze kawałki.
Następnie ugotować jajka na twardo po czym je obrać i pokroić w ósemki.
Awokado obrać i pokroić na duże kawałki, które skropić od razu połową soku z cytryny.
Majonez doprawić do smaku solą, pieprzem oraz pozostałym sokiem z cytryny.
Awokado wymieszać razem z jajkami, paluszkami karbowymi oraz posiekanym koperkiem, wówczas polać majonezem i delikatnie przemieszać.
Wstawić do lodówki na 30 min.Przepis został nadesłany na "Konkurs z Kolażem" przez Krzyśka B