Składniki:
- ugotowane młode ziemniaki
- smażone odwłoki dużych krewetek
- paluszki krabowe lub mięso z gotowanego kraba
- 20 dkg smażonych filetów ryby morskiej
- kawior
- ugotowane na twardo jajka
- sól, pieprz do smaku
Dressing:
- majonez
- musztarda
- keczup
- posiekana zielenina
Sposób przyrządzenia:
Smażoną rybę, ziemniaki i obrane jajka pokroić na części. Paluszki krabowe lub mięso kraba pokroić w grube plastry. Składniki dressingu wymieszać. Wszystkie składniki sałatki umieścić w misce, dodać przygotowany dressing, delikatnie wymieszać, przełożyć na półmisek i podawać. Celowo nie podałam objętości, ilości lub wagi składników gdyż proporcje te są dowolne i podyktowane preferencjami smakowymi. W Peru ilekroć miałam okazję jeść tą sałatkę miało ona różny ilościowo skład. Ja składniki sałatki komponuję w równych wagowych liściach natomiast dresing w proporcji 3 części majonezu, jedna część musztardy i jedna keczupu. Można też sałatkę urozmaicić dodając podartą palcami ulubioną sałatę, ugotowaną marchewkę….. Doskonale smakuje, polecam.