Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z mięsem i rzodkiewką w sosie koperkowym

Składniki:

  • 2 pęczki dorodnej czerwonej rzodkiewki
  • 40 dkg mięsa konserwowego z puszki
  • 1 średnia kapusta pekińska
  • 2 pęczki zielonego koperku
  • 5 ugotowanych na twardo jajek
  • sól, pieprz do smaku
  • ½ szklanki śmietany 18%

    Sposób przyrządzenia:
    Ugotowane jajka pokroić na plastry. Mięso pokroić w kosteczkę. Rzodkiewki umyć i pokroić w talarki. Koperek umyć, osączyć na papierowym ręczniku i drobniutko posiekać. Kapustę pekińską oczyścić i posiekać, wymieszać z mięsem, rzodkiewką i koperkiem. Połączyć ze śmietaną, doprawić do smaku solą i pieprzem, delikatnie wymieszać. Wyłożyć do salaterki i udekorować plastrami jajek.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *