Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z jajkami i rzeżuchą

Składniki:

  • 5 ugotowanych na twardo jajek
  • 1 zielony ogórek
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 opakowanie kiełków soi
  • 10 dka startego żółtego sera Gouda
  • 1 łyżeczka octu balsamicznego
  • ½ szklanki rzeżuchy
  • 4 łyżki oleju
  • sól, pieprz do smaku

    Sposób przyrządzenia:
    Ugotowane jajka obrać i pokroić w kostkę. Ogórka umyć, obrać i pokroić w pół plasterki. Rzeżuchę umyć, osączyć i posiekać, utrzeć z obranym i zmiażdżonym czosnkiem wlewając olej, doprawić octem balsamicznym. Jajka wymieszać z ogórkiem, startym żółtym serem i kiełkami, doprawić do smaku solą i pieprzem. Polać przygotowanym sosem z rzeżuchy, delikatnie wymieszać i podawać bezpośrednio po przyrządzeniu.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *