Składniki:
- 5 ugotowanych na twardo jajek
- 1 zielony ogórek
- 3 ząbki czosnku
- 1 opakowanie kiełków soi
- 10 dka startego żółtego sera Gouda
- 1 łyżeczka octu balsamicznego
- ½ szklanki rzeżuchy
- 4 łyżki oleju
- sól, pieprz do smaku
Sposób przyrządzenia:
Ugotowane jajka obrać i pokroić w kostkę. Ogórka umyć, obrać i pokroić w pół plasterki. Rzeżuchę umyć, osączyć i posiekać, utrzeć z obranym i zmiażdżonym czosnkiem wlewając olej, doprawić octem balsamicznym. Jajka wymieszać z ogórkiem, startym żółtym serem i kiełkami, doprawić do smaku solą i pieprzem. Polać przygotowanym sosem z rzeżuchy, delikatnie wymieszać i podawać bezpośrednio po przyrządzeniu.