Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z fasoli z razowym chlebkiem

Składniki:

  • 40 dkg żółtego sera Gouda
  • puszka czerwonej fasoli
  • 4-5 kromek razowego chleba
  • 6 ząbków czosnku
  • sól, pieprz do smaku
  • ½ szklanki majonezu
  • olej do smażenia

    Sposób przyrządzenia:
    Fasole osączyć na sicie. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę, wymieszać z fasolą. Żółty ser Gouda zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Kromki razowego chleba pokroić w kosteczkę i podsmażyć na oliwie. Grzanki wymieszać z fasolą, serem i majonezem. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać zaraz po przyrządzeniu.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *