Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z mięsa indyka i avocado


Składniki:

  • 20 dkg zielonej ulubionej sałaty
  • 2 łyżki posiekanej naci kolendry
  • 1 pomarańcza obrana i pokrojona w pół plastry
  • 1 avocado, obrane i pokrojone w ósemki
  • 1 mała czerwona cebula pokrojona na ósemki
  • 2 szklanki gotowanej lub pieczonej piersi z indyka (kurczaka) pokrojonej w kostkę

Dresing:

  • ½ szklanki soku z pomarańczy
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 łyżka dobrej musztardy
  • szczypta mielonego chili
  • sól


Sposób przyrządzenia:
Przygotować dresing. Wszystkie składniki dokładnie zmiksować lub wymieszać. Sałatę rozdrobnić palcami, ułożyć na półmisku. Pozostałe składniki sałatki delikatnie wymieszać, ułożyć na półmisku wyłożonym sałatą, polać przygotowanym dresingiem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *