Składniki:
- 20 dkg zielonej ulubionej sałaty
- 2 łyżki posiekanej naci kolendry
- 1 pomarańcza obrana i pokrojona w pół plastry
- 1 avocado, obrane i pokrojone w ósemki
- 1 mała czerwona cebula pokrojona na ósemki
- 2 szklanki gotowanej lub pieczonej piersi z indyka (kurczaka) pokrojonej w kostkę
Dresing:
- ½ szklanki soku z pomarańczy
- 2 łyżki oliwy
- 1 łyżka dobrej musztardy
- szczypta mielonego chili
- sól
Sposób przyrządzenia:
Przygotować dresing. Wszystkie składniki dokładnie zmiksować lub wymieszać. Sałatę rozdrobnić palcami, ułożyć na półmisku. Pozostałe składniki sałatki delikatnie wymieszać, ułożyć na półmisku wyłożonym sałatą, polać przygotowanym dresingiem.