Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z makaronem, tuńczykiem i pomidorkami

Składniki:

  • 20 dag makaronu
  • 50 dag pomidorków koktajlowych
  • 6 cebulek
  • 15 dag roszponki
  • mały słoik czarnych oliwek
  • 3 puszki tuńczyka

    Sos:

  • 2/3 szkl. oliwy z oliwek
  • ćwierć szkl. octu winnego
  • łyżeczka cukru
  • łyżka bazylii
  • sól
  • pieprz

    Sposób wykonania:
    Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu.
    W między czasie cebulę pokroić w krążki, sałatę i roszponkę porwać na mniejsze kawałki a pomidory pokroić w cząstki.
    Wszystkie składniki wymieszać ze sobą, dodając oliwki oraz tuńczyka. 
    Następnie składniki podane na sos dokładnie zmiksować ze sobą i polać sałatkę.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *