Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z kopru włoskiego, mango i pomarańczy

Składniki:

  • 2 bulwy kopru włoskiego
  • 1 pomazańcza
  • 1 mango
  • 150 ml jogurtu
  • sok z cytryny
  • 2 łyżki soku z pomarańczy
  • sól
  • prażone pestki dyni

    Sposób wykonania:
    Koperek z bulw drobno posiekać a bulwy przekroić na pół i pokroić na cienkie plasterki.
    Następnie obrane mango pokroić w kosteczkę.
    Pomarańcze obrać a miąższ pokroić i dodać do mango i kopru.
    Całość wymieszać i polać jogurtem doprawionym do smaku solą raz sokiem z cytryny i pomarańczy.
    Przed podaniem posypać prażonymi pestkami dyni

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *