Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z kapusty pekińskiej i pomarańczy

Składniki:

  • 50 dag kapusty pekińskiej
  • 2 pomarańcze
  • 1 cebula
  • sól

    Sos:

  • 2 łyżki oleju
  • 2 łyżki octu winnego
  • 2 pomarańcz
  • sól
  • pierz

Sposób wykonania:

  1. Kapustę podzielić na 4 części, które zalać wrzątkiem i po minucie wyjąć i od razu przelać zimna wodą, odstawić do ostygnięcia.
    Wówczas ją poszatkować.
    Natomiast cebulę pokroić w krążki a obrane pomarańcze podzielić na cząstki.
    Wszystko razem wymieszać i doprawić do smaku solą.
    Składniki podane na sos dokładnie ze sobą wymieszać i polać sałatkę.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *