Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z kapusty pekińskiej i pieczarek

Składniki:

  • 80 dag kapusty pekińskiej
  • 2 pomarańcze
  • 10 dag pieczarek konserwowych
  • 8 daktyli
  • 2 cebule

    Sos:

  • 3 łyżki oleju
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 2 łyżki ketchupu
  • 2 łyżki koniaku
  • 2 łyżki octu winnego
  • 1 łyżeczka miodu
  • szczypta imbiru
  • sól

Sposób wykonania:

  1. Kapustę poszatkować, obraną pomarańcze podzielić na cząstki, pieczarki w plasterki a  cebulę w krążki.
    Wszystkie składniki wymieszać ze sobą, dodając daktyle.
    Następnie składniki podane na sos dokładnie ze sobą wymieszać i polać sałatkę.
    Ponownie wymieszać i wstawić do lodówki na 1 godzinę.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *