Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z selera i korniszonów

Składniki:

  • 1 główka sałaty
  • 10 dag selera
  • 10 dag korniszonów
  • 1 strąk papryki
  • 1 łyżka soku z cytryny

    Sos:

  • 1 szkl. śmietanki
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • pęczek natki pietruszki
  • ząbek czosnku
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Sałatę porwać na małe kawałki, obrany seler pokroić w zapałek i skropić go sokiem z cytryny a paprykę pokroić w kostkę.
    Wszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszać.
    Następnie ubitą śmietanę wymieszać z sokiem z cytryny, posiekaną natką pietruszki oraz posiekanym ząbkiem czosnku.
    Doprawić do smaku solą ora pieprzem i polać sałatkę.
    Jeszcze raz wymieszać.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *