Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z gruszek i arbuza z miodem

 

Składniki:

  • ½ arbuza
  • 4 gruszki
  • 2 łyżki sherry
  • ¼ łyżeczki imbiru
  • 3 łyżki płynnego miodu
  • sok z 1 cytryny

Sposób wykonania:

  1. Z arbuza wydrążyć specjalną łyżeczką kulki.
    Następnie gruszki obrać i pokroić na mniejsze kawałki, które dodać do arbuza.
    Natomiast miód wymieszać z sokiem z cytryny oraz sherry.
    Doprawić do smaku imbirem i powstałym sosem polać sałatkę.
    Całość delikatnie przemieszać, aby owoce się nie rozpadły.
    Przed podaniem schłodzić w lodówce.

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *