Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z groszku i szparagów

Składniki:

  • 150 g mrożonego zielonego groszku
  • 1 duży słoik grubych szparagów
  • pieczarki

    sos :

  • 10 łyżek oleju słonecznikowego
  • 1-2 łyżki octu winnego
  • sól
  • biały pieprz
  • łyżeczka cukru
  • 30-40 g drobno posiekanej cebuli

Sposób wykonania:

  1. Groszek zblanszować w osolonej wodzie około 3 minut, odcedzić.
    Następnie szparagi pokroić w mniejsze kawałki,  pieczarki na plasterki.
    Wszystkie składniki wymieszać ze sobą.
    Następnie olej wymieszać z octem oraz cebulą.
    Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz cukrem i polać sałatkę.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *