Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z fasolki, wołowiny i jabłka

Składniki:

  • 10 dag ugotowanej fasoli
  • 8 dag pieczeni wołowe
  • 1 jabłko
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 jogurt naturalny
  • pęczek szczypiorku
  • sok z cytryny
  • cukier
  • sól

Sposób wykonania:

  1. Fasolkę pokroić na mniejsze kawałki, mięso w paseczki a jabłko w kostkę, które skropić sokiem z cytryny.
    Wszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszać.
    Następnie do jogurtu dodać posiekany czosnek oraz ząbek czosnku.
    Doprawić do smaku solą oraz cukrem.
    Sosem polać sałatkę i jeszcze raz wymieszać.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *