Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z fasolki na ciepło

Składniki:

  • 50 dag młodej białej fasoli
  • 2 papryczki chili
  • 1 pęczek dymki
  • kilka czarnych oliwek
  • 3 łyżki octu winnego
  • kilka gałązek świeżego oregano
  • kilka gałązek natki pietruszki
  • 4 łyżki oliwy
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Fasolkę gotować  w wodzie do miękkości.
    W między czasie oliwę wymieszać z octem winnym oraz solą i pieprzem.
    Następnie fasolkę odsączyć i od razu dodać papryczki pokrojone  w paski bez pestek,  dymkę pokrojoną w talarki oraz oliwki pokrojone w plasterki.
    Całość wymieszać i dodać jeszcze posiekane oregano.
    Polać wcześniej przygotowanym sosem i dekorujemy listkami natki pietruszki.

    Przepis został nadesłany na konkurs "Dania wszelakie" przez Podkomorze

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *