Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z dyni, pieczarek i wędliny

Składniki:

  • 70 dag dyni
  • 3 papryki(żółta, zielona, czerwona)
  • 15 dag wędlin
  • 2 ząbki czosnku
  • ½ łyżeczki kwasku cytrynowego
  • łyżeczka posiekanej natki pietruszki
  • łyżeczka posiekanego szczypiorku
  • 2 łyżki majonezu
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Obraną dynię pokroić w kostkę po czym zalać ją osoloną woda z dodatkiem kwasku cytrynowego i gotować aż będzie na wpółmiękka.
    W między czasie papryki pokroić w kostkę a wędliny w paseczki, dodać razem do odsączonej dyni.
    Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz rozgniecionym czosnkiem.
    Na koniec polać majonezem i posypać posiekaną natką pietruszki oraz koperkiem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *