Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pasztet sojowy z pieczarkami

Składniki:

  • 1 kg soi
  • 2 kg pieczarek
  • 3 jajka
  • 1 kg cebuli
  • sól
  • pieprz
  • olej
  • vegeta
  • masło
  • garść suszonych grzybów
  • kilka garści orzechów słodkich

Sposób wykonania:

  1. Soję zalać woda i odstawić na noc.
    Następnego dnia gotować około 3 godzin do zupełniej miękkości.
    Pod koniec gotowania doprawić do smaku solą.
    W miedzy czasie obrane i pokrojone pieczarki oraz posiekaną cebulę podsmażyć na rozgrzanym oleju.
    Wszystkie składniki zemleć w maszynce.
    Do powstałej masy wbić jeszcze jajka i doprawić do smaku.
    Przełożyć masę do brytfanny wysmarowanej tłuszczem.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 150 stopni i piec około 60 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *