Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z czerwonej kapusty z ziemniakami

Składniki:

  • ½ główki czerwonej kapusty
  • 3 ziemniaki
  • 2 cebule
  • 2 jabłka
  • 2 kostki rosołowe
  • łyżka tłuszczu
  • łyżeczka cukru
  • sól
  • pieprz
  • liść laurowy
  • łyżka soku z cytryny

Sposób wykonania:

  1. Kapustę poszatkować po czym obsmażyć na rozgrzanym tłuszczu i oprószyć cukrem.
    Następnie kostki rosołowe rozpuścić w wodzie, zagotować aby powstał bulion, wówczas dodać jabłka oraz ziemniaki pokrojone w kostkę i liść laurowy.
    Trzymać na małym ogniu około 15 minut.
    Po tym czasie dodać kapustę i doprawić do smaku.
    Gotować ostanie 10 minut i doprawić do smaku sokiem z cytryny.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *