Składniki:
- seler 250 g
- burak ćwikłowy 1 sztuka mała
- orzechy włoskie 5 sztuk
- majonez 4- 5 łyżek
- musztarda 1 łyżeczka
- oliwa 1 łyżeczka
- sok z cytryny 5 łyżek
- sól
- pieprz
Sposób przyrządzenia:
Selera należy obrać, a następnie zetrzeć na grubej tarce jarzynowej. Po
czym skropić go sokiem z cytryny. Dodać majonez i wymieszać. Buraka
należy ugotować bez obierania, po ostudzeniu obrać go i pokroić w
plasterki. Polać go oliwą. Buraka należy wymieszać z musztardą i sokiem
z cytryny, posypać solą i pieprzem. Selera przełożyć do salaterki, na
wierzchu ułożyć buraka i posypać pokrojonymi w ćwiartki orzechami
włoskimi.Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos