Składniki:
- cykoria 30 dag
- seler 15 dag
- jabłko 1 sztuka duża
- pieczarki w occie 5 dag
- majonez 5 łyżek
- sól do smaku
- pieprz do smaku
- cukier do smaku
- sok z cytryny do smaku
- natka pietruszki posiekana 1 łyżka
Sposób przyrządzenia:
Cykorię należy pozbawić głąba, ponieważ jest on gorzki, następnie umyć i
posiekać bardzo drobno. Selera należy dokładnie umyć, obrać, opłukać i
zetrzeć na tarce jarzynowej o drobnych oczkach. Jabłka po umyciu i
obraniu należy pokroić w drobną kosteczkę. Pieczarki po odsączeniu z
zalewy należy pokroić drobno, następnie połączyć je z jabłkami, selerem,
cykorią, majonezem, natką pietruszki. Całość wymieszać i doprawić do
smaku.Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos