Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z bakłażana w sosie czosnkowym

Składniki:

  • 4 średnie bakłażany
  • 1 główka czosnku
  • 1 łyżeczka kminku
  • 1 łyżeczka papryki
  • 4 łyżki octu winnego
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 10 łodyżek natki pietruszki
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Obrane bakłażany pokroić w kostkę, którą gotować w osolonej wodzie około 15 minut.
    W między czasie posiekany czosnek dokładnie wymieszać z kminkiem, papryką, octem winnym, oliwa i posiekaną natką pietruszki.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem i wymieszać z odcedzonym bakłażanem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *