Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka truskawkowo-szparagowa z melisą

Składniki:

  • 30 dlg zielonych szparagów
  • 25 dkg szynki drobiowej
  • 25 dkg truskawek
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • sok z cytryny
  • szczypta cukru
  • szczypta przyprawy typu Vegeta
  • kilka listków świeżej melisy

    Sposób przyrządzenia:
    Truskawki i szparagi dokładnie umyć, osączyć na papierowym ręczniku. Truskawki pokroić w ósemki, oprószyć cukrem. Szparagi pokroić w 1 cm kawałki, podsmażyć na oliwie około 10-15 minut, doprawić do smaku Vegetą i sokiem z cytryny. Szynkę drobiową pokroić w cieniutkie paseczki. Wszystkie składniki sałatki wyłożyć do szklanej salaterki, wymieszać z majonezem i udekorować listkami melisy.

    Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Iwona Podgórna

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *