Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka truskawkowo pomarańczowa

Składniki:

  • 50 dkg truskawek
  • 1 cytryna ( alternatywnie)
  • 1 pomarańcza
  • 2 łyżki cukru
  • 1 łyżka octu malinowego
  • pokrojone w paseczki listki mięty


Sposób przyrządzenia:
Truskawki wypłukać, pokroić na ćwiartki. Cytrynę i potańczę obrać ze skóry, bardzo ostrym nożem zsiąść białą błonę, pokroić na plastry, każdy plaster na osiem części tak aby miały one formę klinów. W szklanej salaterce układać warstwami owoce, polać octem wymieszanym z cukrem, udekorować paseczkami mięty. Przed podaniem schłodzić.
Przepis nadesłano na konkurs Mistrz x 3 autor: dominikab

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *