Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka śledziowa z fasolą i papryką

Składniki:

  • 30 dag filetów śledziowych w oleju
  • 3 pomidory
  • 3 ziemniaki ugotowane
  • 1 czerwona papryka
  • 1 żółta papryka
  • 3 ogórki kiszone
  • 1 puszka fasoli
  • 7 łyżek oleju
  • 3 łyżki soku z cytryny
  • 1 pęczek szczypiorku
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Śledzie pokroić w paseczki, ziemianki w kostkę, pomidory w ćwiartki, ogórka w plasterki a paprykę w kostkę.
    Wszystkie składniki wymieszać ze sobą, dodając odcedzoną z zalewy fasole.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem i skropić oliwą oraz sokiem z cytryny.
    Przed podaniem posypać posiekanym koperkiem.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *