Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka ryżowa z szynką i cykorią

Składniki:

  • 2 torebki ryżu
  • 30 dag wędzonej szynki
  • 2 kolby cykorii
  • 1 ogórek
  • 20 dag startego żółtego sera
  • 1 puszka ananasa
  • ½ szkl. zielonych oliwek
  • 1 pęczek posiekanego szczypiorku
  • 6 łyżek majonezu
  • sól
  • pieprz

    Sposób wykonania:
    Ryż zalać osoloną wodą i ugotować.
    W między czasie ser oraz szynkę pokroić w kostkę, cykorię w cienkie paski, ogórek w plasterki a odsączonego z zalewy ananasa w trójkąty.
    Wszystkie składniki wymieszać ze sobą dodając odcedzony ryż.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Wstawić do lodówki na 30 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *