Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka ryżowa z kiełkami rzodkiewki

Składniki:

  • 1 woreczek ugotowanego na sypko ryżu
  • 1 szklanka kiełków rzodkiewki
  • pęczek zielonego posiekanego koperku
  • 2 łyżki posiekanej zielonej natki pietruszki
  • 10 dkg szynki drobiowej/ plastry/
  • 1 mały świeży ogórek
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • sól, pieprz do smaku

    Sposób przyrządzenia:
    Ugotowany na sypko ryż przełożyć do salaterki. Ogórek umyć, obrać i pokroić w słupki. Plastry szynki pokroić w paseczki. Kiełki opłukać i osączyć na papierowym ręczniku. Koperek i pietruszkę opłukać i osuszyć. Wszystkie składniki delikatnie wymieszać, połączyć z oliwą z oliwek i doprawić do smaku solą i pieprzem.

    Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Iwona Podgórna

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *