Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka rybna z ryżem

Składniki:

  • 20 dag ryżu
  • 2 jabłka
  • 2 strąki papryki
  • 1 puszka konserwowego tuńczyka
  • sok z 1 cytryny
  • 2 łyżki oliwy
  • sól
  • pieprz

    Sposób wykonania:
    Ryż zalać osoloną wodą i gotować około 20 minut po czym go odsączyć i przelać zimną wodą.
    Następnie paprykę pokroić w kostkę , tuńczyka rozdrobnić widelcem a obrane jabłka na małe kawałki.
    Przełożyć całość do ryżu i dokładnie wymieszać.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem i polać sokiem z cytryny i oliwą.

     

1 comment for “Sałatka rybna z ryżem

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *