Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka rybna.

Skład:

  • 1/2 kg ryby
  • cebula(biała lub czerwona)
  • zioła( np. bazylia, szałwia )
  • ogórek kiszony lub konserwowy
  • sól
  • pieprz
  • oliwa

Sposób przyrządzenia:
Ugotowaną rybę bez ości podzielić na małe kawałeczki (można całkiem rozgnieść) wymieszać z posiekaną drobno cebulą , ziołami, drobniutko pokrojonym ogórkiem , solą, pieprzem i ewentualnie sosem wochester.
Schłodzić. Dać czas na "przegryzienie się" .Wymieszać przed podaniem z oliwą można posypać startym jajkiem i obłożyć plasterkami pomidora.

1 comment for “Sałatka rybna.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *