Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka pieczarkowa z jajkiem

Składniki:

  • 30 dag pieczarek
  • 3 jajka ugotowane na twardo
  • 10-15 dag sera żółtego
  • pęczek grubego szczypioru
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżka chudej śmietany
  • odrobina oliwy z oliwek
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Obrane i pokrojone pieczarki lekko przesmażyć na oliwę.
    W między czasie jajka i ser pokroić w kostkę a szczypiorek posiekać.
    Wszystkie składniki wymieszać ze sobą dodając pieczarki.
    Następnie majonez wymieszać ze śmietana i polać sałatkę.
    Doprawić jeszcze do smaku solą oraz pieprzem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *