Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka pieczarkowa z jabłkiem

Składniki:

  • 10 dag pieczarek
  • cebula
  • jabłko
  • główka sałaty
  • sól
  • pieprz
  • 1/2 szklanki oliwy
  • 4 łyżki octu
  • 2 łyżki wody
  • 2 łyżeczki gęstej śmietany
  • 2 łyżki zieleniny

Sposób wykonania:

  1. Pieczarki pokroić w plasterki, cebulę posiekać, sałatę porwać na mniejsze kawałki a obrane jabłko pokroić w kostkę.
    Następnie oliwę wymieszać z octem, śmietaną i odrobiną wody.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem i powstałym sosem polać sałatkę.
    Posypać posiekaną zieleniną.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *