Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka pełna pokus

Składniki:

• 250g fasolki zielonej
• 425g tuńczyka z puszki
• 500g ugotowanych ziemniaków na parze
• 16 oliwek czarnych
• 1 opakowanie pomidorków
• 1 opakowanie jaj przepiórczych
• 6 serc karczocha w oleju
• 2 duże czerwone papryki
• 6 łyżek osączonych kapar
• 4 łyżki świeżego posiekanego estragonu
• 4 ząbki czosnku
• 6 łyżeczek musztardy
• ½ szklanki białego octu winnego z estragonem
• 1 szklanka oliwy extra virgine
• 6 filetów anachois w oleju
• sól,
• pieprz,
• cukier puder

Sposób przyrządzenia:
Jaja ugotować(3 minuty),zalać zimną wodą, obrać. Ziemniaki ugotować na parze, ostudzić i pokroić na plastry. Fasolkę ugotować, osączyć, schłodzić w misce z zimną wodą.
Karczochy przekroić na połówki lub ćwiartki.
Pomidory pokroić na pół, sałatę umyć i osączyć, rozdzielić liście.
Sos:
Zmiksować czosnek, musztardę, anchois i ocet. Stopniowo dodawać oliwę, przyprawić solą, pieprzem i cukrem pudrem. Ułożenie składników sałatki: Sałata, ziemniaki, fasolka, karczochy, tuńczyk, jajka, kapary i oliwki (chodzi o to, aby powstawały warstwy).Skropić sałatkę sosem i posypać estragonem.
Dodatki:
Z pumpernikla wycinamy foremką gwiazdki, a z masła schłodzonego wydrążamy kuleczki. Układamy na środku talerzyka (oczywiście na oddzielnym niż sałatka) kuleczki z masła, a gwiazdki na około tych kuleczek.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *