Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka paprykowa z serem i kukurydzą

Składniki:

  • po jednej papryce: zielonej, żółtej i czerwonej
  • sałata
  • 200 g żółtego sera
  • cebula
  • puszka kukurydzy
  • 4 łyżki octu winnego
  • 6 łyżek oleju
  • 2 łyżki musztardy
  • sól
  • pieprz
  • cukier

    Sposób wykonania:

    Paprykę pokroić w paski, sałatę porwać na mniejsze kawałki, er pokroić w kostkę, cebulę posiekać a kukurydzę odsączyć z zalewy.
    Całość dokładnie wymieszać.
    Następnie ocet wymieszać z olejem oraz musztarda, doprawić do smaku solą, pieprzem oraz cukrem.
    Powstałym sosem polać sałatkę.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *