Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka Nicosia

Składniki:

  • 25 dkg zielona sałata podarta w palcach
  • 1 ogórek, obrany i pozbawiony nasion
  • 3 cebule dymki
  • 20 dkg tuńczyka w sosie własnym
  • 2 korniszony
  • 1/4 szklanki marchewki pokrojonej w „zapałki”
  • ½ szklanki pokrojonych, ugotowanych lub konserwowych karczochów
  • ½ szklanki pokrojonych oliwek
  • ¼ szklanki sosu winegret


Sposób przyrządzenia:

W salaterce ułożyć podartą na szczepy zieloną sałatę. Pokroić na ósemki korniszony ułożyć na sałacie. Dymkę obrać, pokroić w kostkę, rozsypać na całej powierzchni sałatki. Tuńczyka obsączyć z zalewy, wyłożyć w kawałkach na środek sałatki, a na tuńczyku Świerzego ogórka pokrojonego w ćwiartki. Wszystko obsypać marchewką, karczochami i oliwkami, polać sosem. Odstawić do lodówki na 1 godzinę.
Przepis nadesłano na konkurs Mistrz x 3 autor: Roman

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *