Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Spaghetti Palermo

Składniki:

    • 15 dkg kiełbasy z indyka pokrojonej w kostkę
    • 35 dkg mięsa z udek kurczaka pokrojonego w kostkę
    • 1 opakowanie makaronu spaghetti
    • 2 łyżki masła
    • 2 suszone pomidory pokrojone w paseczki
    • 1 szklanka pokrojonej w kostkę czerwonej cebuli
    • 1 łyżka posiekanego czosnku
    • ½ szklanki pokrojonej w kostkę czerwonej papryki
    • 10 dkg czarnych oliwek
    • 1 łyżka octu winnego


    Sposób przyrządzenia:
    W dużym rondlu rozgrzać masło, dodać czosnek i cebulę, zeszklić nie rumieniąc. Dodać kiełbasę i mięso kurczaka, smażyć przez 3 minuty, przyprawić solą i pieprzem. Dodać pozostałe składniki i powoli dusić. Makaron ugotować wg przepisu z opakowanie, odcedzić, wypłukać zimną wodą, a gdy obcieknie dodać do rondla z duszącym się sosem. Podgrzewać mieszająca gdy makaron będzie gorący podawać.
    Przepis nadesłano na konkurs Mistrz x 3 autor: Roman

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *