Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka morska.

Skład:

  • 200 g krewetek
  • 300 g małży
  • 200 g kalmarów
  • 1 mała ośmiornica
  • 300 ml oleju
  • 400 g ryżu
  • 1 cebula
  • sól, pieprz, zielona pietruszka

Sposób przygotowania:
Wymyć dokładnie owoce morza i ugotować każde osobno. Sosy z krewetek i małż zachować. Cebulę zetrzeć. 2/3 oleju rozgrzać na patelni. Owoce morza pokroić na drobne kawałki i obsmażyć razem z cebulą na oleju. Do garnka wlać pozostały olej wsypać ryż i pogrzać aż zrobi się przezroczysty. Dodać sosy z krewetek i małż. Wrzucić owoce morza, wlać szklanki wody i gotować aż wchłonie wodę. Podawać ostudzone przybrane cytryną i pietruszką.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *