Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka meksykańska*

Składniki:

  • 150g ryżu lub kaszy gryczanej
  • 3 pomidory
  • 1 duża zielona papryka pokrojona w kostkę
  • 4 łyżki majonezu
  • przyprawy
  • sok z cytryny
  • olej
  • kilka grubych plastrów szynki

Sposób przyrządzenia:
Ugotuj ryż. Sparz pomidory wrzątkiem i zdejmij z nich skórkę. Plasterki pomidora pokrój w ćwiartki. Dodaj pokrojoną w kostkę paprykę, sok z cytryny i olej. Przyprawione warzywa delikatnie wymieszaj z ryżem. Dodaj pokrojoną w kostkę szynkę. Zamieszaj całość z majonezem. Podawaj schłodzone. Do przybrania możesz użyć szczypiorku.
Przepis nadesłany na III edycją konkursu. Autor: Olga Szałata

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *