Składniki:
- 50 dag ryżu
- 1/2 puszki groszku konserwowego
- 1/2 puszki kukurydzy
- 2 małe ostre papryki
- 3 jajka
- 1 łyżeczka curry
- 2 łyżki keczupu
- 1 łyżeczka papryki w proszku
- sól, pieprz
Sposób przyrządzenia:
Ryż ugotować na sypko i podzielić na 3 części. Groszek i kukurydzę odsączyć , paprykę pokroić w cienkie paseczki. Do 1/3 części ryżu dodać curry i pokrojoną paprykę, do drugiej- keczup, sproszkowaną paprykę i groszek, do trzeciej- odrobinę pieprzu i kukurydzę. Do każdej części ryżu dodać po jednym rozkłóconym jajku. Wysmarowaną masłem żaroodporną formę pierścieniową wyłożyć trzema rodzajami mas ryżowych, lekko je ugniatając. Wstawić do piekarnika na 25 min.
Przepis nadesłany na III edycją konkursu. Autor: Olga Szałata