Składniki:
- 1 główka sałaty
- 1 żółta papryka
- 1 zielona papryka
- 1 czerwona papryka
- 2 cebule
- 15 dag owczego sera
- 15 dag winogron
- 10 dag czarnych oliwek
- 1 pęczek natki pietruszki
Sos:
- 2/3 szkl. octu winnego
- 2/3 szkl. oliwy
- 1 łyżeczka soli
- pieprz
Sposób wykonania:
- Ocet wymieszać z oliwą i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Następnie sparzone wrzątkiem pomidory obrać i pokroić na cząstki, sałatę porwać na małe kawałki, cebulę posiekać a paprykę pokroić w kostkę.
Wszystko ze sobą wymieszać, dodając jeszcze ser pokrojony kostkę oraz oliwki i winogrona przekrojone na półki.
Polać sałatkę sosem, delikatnie przemieszać i posypać posiekaną natką pietruszki.