Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka Kasi

Składniki:

  • 1 kapusta pekińska (średnia)
  • 1 puszka groszku
  • 1 puszka kukurydzy
  • 1 puszka fasoli czerwonej
  • 3 małe papryki (zielona, czerwona, żółta)
  • 1 opakowanie sera fety
  • 1 cebula biała
  • zielona pietruszka
  • płaska łyżeczka ziół do sałatek
  • 2-3 łyżki majonezu
  • 1-2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 cebula czerwona
  • 1-2 małe ząbki czosnku


Sposób przyrządzenia:
Kapustę posiekać, zawartość puszek wysypać na sito celem odsączenia, pokroić papryki, cebulę i pietruszkę, jogurt wymieszać z majonezem i ziołami. Wszystko wymieszać, na koniec dodać ser feta ponieważ ten nasz się szybko rozpuszcza więc najlepiej go dodać 15 minut przed podaniem. W sezonie wiosenno-letnim można dodać pomidor i zielony ogórek.

2 comments for “Sałatka Kasi

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *