Składniki:
- 1 kapusta pekińska (średnia)
- 1 puszka groszku
- 1 puszka kukurydzy
- 1 puszka fasoli czerwonej
- 3 małe papryki (zielona, czerwona, żółta)
- 1 opakowanie sera fety
- 1 cebula biała
- zielona pietruszka
- płaska łyżeczka ziół do sałatek
- 2-3 łyżki majonezu
- 1-2 łyżki jogurtu naturalnego
- 1 cebula czerwona
- 1-2 małe ząbki czosnku
Sposób przyrządzenia:
Kapustę posiekać, zawartość puszek wysypać na sito celem odsączenia, pokroić papryki, cebulę i pietruszkę, jogurt wymieszać z majonezem i ziołami. Wszystko wymieszać, na koniec dodać ser feta ponieważ ten nasz się szybko rozpuszcza więc najlepiej go dodać 15 minut przed podaniem. W sezonie wiosenno-letnim można dodać pomidor i zielony ogórek.
2 comments for “Sałatka Kasi”