Składniki:
- sałata 50 g
- sałata lollo rosso 1/4 główki
- kiełki rzodkiewki 50 g
- pieczarki 75 g
- pomidory koktajlowe 4 sztuki
- ocet 2 łyżki
- musztarda 1/2 łyżki
- olej 4 łyżki
- listki estragonu 1 łyżka
- prażone orzeszki piniowe 25 g
Sposób przyrządzenia:
Sałatę należy przebrać i dokładnie umyć pod bieżącą wodą. Następnie
osuszyć ją, a liście porwać na kawałki. Kiełki rzodkiewki należy
opłukać, pieczarki oczyścić i pokroić w plasterki, pomidorki umyć i
pokroić w połówki. Z octu, musztardy, oleju, soli i pieprzu należy
przygotować sos. Sałatkę należy przełożyć do salaterki i polać ją sosem,
posypać listkami estragonu i orzeszkami.Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos