Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka jarzynowa z brukselką

Składniki:

  • 1/5 główki włoskiej kapusty
  • 10-15 dużych brukselek
  • 1 marchew
  • 1 ogórek kwaszony
  • 2 jaja (ugotowane na twardo)
  • sok z cytryny
  • 2 łyżki oleju
  • sól
  • cukier
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Kapustę poszatkować, brukselki obgotować w osolonej wodzie.
    Następnie marchewkę zetrzeć na tarce, ogórka pokroić na plasterki a jajka pokroić w kostkę.
    Wszystkie składniki wymieszać ze sobą.
    Następnie olej wymieszać z sokiem z cytryny, solą, cukrem oraz pieprzem.
    Sosem polać sałatkę.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *