Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka gyrosowa

Składniki:

  • 2 piersi z kurczaka
  • przyprawa do gyrosa Prymat
  • kapusta pekińska – mała
  • 3 cebule
  • puszka kukurydzy
  • 4 ogórki konserwowe
  • majonez
  • ketchup

    Sposób wykonania:
    Piersi z kurczaka kroimy w kostkę, posypujemy przyprawą do gyrosa i odstawiamy na minimum godzinę. Następnie smażymy.
    Cebulę siekamy i smażymy (najlepiej w tłuszczu po kurczaku)
    Kapustę pekińską drobno kroimy.
    Ogórki konserwowe kroimy w kostkę.
    Układamy w misce warstwami: kurczak, cebula, warstwa ketchupu, ogórki, kukurydza, majonez, kapusta pekińska.

    Przepis nadesłany na Letni konkurs Prymat przez jessice

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *