Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka brzoskwiniowo-szparagowa

Skład:

  • 3 brzoskwinie
  • 250 g szparagów
  • pół szklanki majonezu
  • szklanka. jogurtu lub kwaśnej śmietany
  • 2 łyżki soku cytrynowego
  • siekany koperek
  • liście sałaty
    sól, cukier do smaku.

Sposób wykonania:
Ugotowane szparagi pokroić na 3 cm. kawałki. Brzoskwinie sparzyć i obrać ze
skorki, przekroić, odrzucić pestki, pokroić w kostkę. Majonez połączyć z
jogurtem (zdrowiej) lub śmietana + sok cytr. i koperek, doprawić solą i
cukrem. Wymieszać wszystko razem. Ochłodzić w lodowce najmniej godzinę,
podawać na liściach sałaty.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *