Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka bosmana

Składniki:

  • 10 sztuk średnich krewetek
  • 10 dkg szynki
  • 2 ugotowane ziemniaki
  • 1 słodka papryka
  • 10 dkg fasolki szparagowej
  • 8 dkg marynowanych pieczarek
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • kilka czarnych oliwek
  • natka pietruszki
  • sól, pieprz


Sposób przyrządzenia:
Krewetki rozmrozić, przelać wrzątkiem na sicie. Fasolkę szparagową umyć, ugotować w solonej wodzie na chrupko, podzielić na kilku centymetrowe kawałki. Szynkę i ziemniaki pokroić w kształtne kawałki. Pieczarki i oliwki podzielić na połówki. Paprykę sparzyć we wrzątku, obrać ze skóry i oczyścić z nasion, pokroić. Wszystkie składniki sałatki ułożyć na półmisku. Z oliwy i soku cytrynowego przygotować sos winegret, przyprawić go do smaku i polać kopczyk sałatki.


Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *