Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Rzodkiewkowa sałatka na lato

Składniki:

  • 3 pęczki rzodkiewki
  • pęczek posiekanego zielonego koperku
  • pęczek szczypiorku
  • pęczek posiekanej zielonej pietruszki
  • sól
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego

    Sposób przyrządzenia:
    Rzodkiewki dokładnie umyć, osuszyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach, posolić i odstawić na 20 minut, osączyć. Zieleninę umyć, osączyć i posiekać. Majonez wymieszać z jogurtem naturalnym, wymieszać z sałatką, schłodzić. Dobrze smakuje z jajkami ugotowanymi na twardo lub z wędliną.

    Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Iwona Podgórna

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *